Polizeichor Hameln werkt mee aan benefietconcert Flevo’s Mannenkoor voor hospice

Cultuur

DRONTEN - Flevo’s Mannenkoor onder leiding van Paul Michèl Tijssen houdt op zaterdag 7 september een benefietconcert in De Meerpaal. „Het in Duitsland zeer fameuze Polizeichor Hameln levert een bijzondere bijdrage aan het concert”, kondigt het mannenkoor aan.

Het Flevo’s Mannenkoor trekt er geregeld op uit. Zo was het koor in 2017 voor een vierdaags bezoek in het Duitse Hameln. Samen met het fameuze Polizeichor Hameln, een koor dat bestaat uit circa 70 mannen en vrouwen, gaven ze een concert in de grote Munster Kirche.

„Het was een zeer succesvol benefietconcert, waarvan de opbrengst naar speciaal jeugdwerk is gegaan”, aldus koorlid Daan van Winsen, „Het wederzijdse gevoel bij het optreden was heel positief. Daarom hebben we het koor meteen maar uitgenodigd voor een tegenbezoek.”

Benefietconcert

Op zaterdag 7 september geven beide koren een concert in De Meerpaal. De avond is georganiseerd door de Eelke Spriensma, Daan van Winsen en Leo van Es.

De opbrengst gaat volledig naar Hospice Dronten. Van Winsen: „Als er één organisatie of doel binnen onze gemeente is, die geliefd en onomstreden is, dan is dat wel het hospice. Waar zoveel vrijwilligers zorgen dat mensen vreedzaam en liefdevol omringd, de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen.”

Artistieke invulling

Beide koren werken op dit moment aan de artistieke invulling van het concert. Deels met eigen liederen, maar deels ook liederen die ze gezamenlijk zingen. Onder meer ‘Klinge, Lied, Lange nach’ en uit ‘The Lion King’ het bekende ‘Can you feel the love tonight’ van Elton John.

Ook Iris Verhoek uit Zeewolde verleent medewerking aan de avond. Zij heeft in 2017 als 16-jarig meisje het tv-programma The Voice Kids gewonnen, waarbij zij werd gecoached door Ali B. Sindsdien werk zij hard aan een carrière in de muziek.

Benefietconcert

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden