Afbeelding
eigen foto

Op de heetste dag ooit aan de slag om tribune Swift’64 op tijd klaar te krijgen (4 foto’s)

Sport

SWIFTERBANT - Op de heetste dag ooit is er gisteren een begin gemaakt met de werkzaamheden voor de tribune van voetbalvereniging Swift’64. Het is de bedoeling dat de tribune op 25 augustus, dus vóór de eerste bekerwedstrijd, klaar is.

De werkzaamheden worden voor een belangrijk deel door vrijwilligers uitgevoerd, al is er ook een professionele aannemer ingehuurd. „Want het gaat natuurlijk ook om veiligheid, het moet wel goed in elkaar zitten”, aldus voorzitter Jan Griekspoor van de tribunecommisie.

De werkzaamheden aan het fundament zijn verricht door Michel Oomen Bestrating, één van de sponsoren van Swift’64: „Dat is specialistisch werk, waar je de speciale apparatuur voor nodig hebt.”

Veel werk verricht

De plannen voor de tribune werden een jaar geleden gepresenteerd. In de tussentijd is er veel werk verricht. „Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Het kost uiteindelijk veel meer energie dan je van tevoren denkt”, weet Griekspoor, „Maar we zijn blij dat het nu zover is. We hebben er lang naartoe geleefd.”

Het hele project, inclusief nieuwe dug-outs, kost Swift’64 tussen de 40- en 45.000 euro: „Ook omdat we het gewoon netjes willen doen en omdat we een oprit willen maken voor mindervaliden.”

Subsidie

Het geld is binnengebracht tijdens een sponsorloop en de verkoop van stoeltjes. Inmiddels zijn er 60 van de in totaal 70 stoeltjes verkocht. Daarnaast heeft de gemeente Dronten een flinke subsidie verleend.

Over de officiële opening wordt nog nagedacht. „Waarschijnlijk gaan we ergens begin september een feestje bouwen, waarbij hopelijk wethouder Ton van Amerongen de openingshandeling kan verrichten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding