Afbeelding
Zomerenquête DeDrontenaar.nl 2018

Zomerenquête een jaar later | Op heel korte termijn meer duidelijkheid over ‘Polen’

Algemeen

DRONTEN - Bijna zestig procent van de inwoners vindt dat tijdelijke arbeidsmigranten moeten worden gehuisvest in het buitengebied, zoals het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg. Het gemeentebestuur nijgt inderdaad naar grootschalige huisvesting. Hoe het beleid er precies uit komt te zien, wordt kort na de zomer duidelijk.

Om B en W een handje te helpen bij het leggen van haar zo vurig gewenste ‘nieuwe verbindingen’, hield DeDrontenaar.nl vorig jaar een Zomerenquête. Tegen de 1.500 lezers lieten weten hoe zij denken over een aantal actuele onderwerpen, waaronder huisvesting van Polen en andere arbeidsmigranten.

Overlast

De gemeente heeft dit jaar een enquête gehouden over studenten en arbeidsmigranten. Eén van de conclusies: „Ongeveer een kwart van de deelnemers die vast in de gemeente Dronten woont én die in nabijheid van woningen met studenten en of arbeidsmigranten woont, ervaart hier overlast van.”

Onder leiding van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) wordt er gewerkt aan een oplossing. Hij werkt met alle betrokkenen aan een nieuw beleid. „Dat moet rond de zomer door de gemeenteraad worden vastgesteld”, zei de wethouder in maart.

Grootschalige huisvesting

De gemeente wil op zich de arbeidsmigranten helpen aan huisvesting. Tegelijkertijd wil het gemeentebestuur ‘het leef- en woonklimaat in bestaande woonwijken handhaven en waar nodig herstellen’. Van Bergen heeft al gezegd dat de toestroom van Polen zó groot is, dat grootschalige huisvesting in ieder geval onderdeel zal worden van het nieuwe beleid.

Of het gemeentebestuur bij haar nieuwe arbeidsmigranten-beleid rekening gaat houden met de mening van de inwoners, zoals onder andere verwoord in onze Zomerenquête, wordt dus op heel korte termijn duidelijk.

Maarten Heijenk

Zomerenquête een jaar later

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 19 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 20 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden