Afbeelding
ZomerenquĆŖte DeDrontenaar.nl 2018

ZomerenquĆŖte een jaar later | Op heel korte termijn meer duidelijkheid over ā€˜Polenā€™

Algemeen

DRONTEN - Bijna zestig procent van de inwoners vindt dat tijdelijke arbeidsmigranten moeten worden gehuisvest in het buitengebied, zoals het ā€˜Polendorpā€™ aan de Visvijverweg. Het gemeentebestuur nijgt inderdaad naar grootschalige huisvesting. Hoe het beleid er precies uit komt te zien, wordt kort na de zomer duidelijk.

Om B en W een handje te helpen bij het leggen van haar zo vurig gewenste ā€˜nieuwe verbindingenā€™, hield DeDrontenaar.nl vorig jaar een ZomerenquĆŖte. Tegen de 1.500 lezers lieten weten hoe zij denken over een aantal actuele onderwerpen, waaronder huisvesting van Polen en andere arbeidsmigranten.

Overlast

De gemeente heeft dit jaar een enquĆŖte gehouden over studenten en arbeidsmigranten. EĆ©n van de conclusies: ā€žOngeveer een kwart van de deelnemers die vast in de gemeente Dronten woont Ć©n die in nabijheid van woningen met studenten en of arbeidsmigranten woont, ervaart hier overlast van.ā€

Onder leiding van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) wordt er gewerkt aan een oplossing. Hij werkt met alle betrokkenen aan een nieuw beleid. ā€žDat moet rond de zomer door de gemeenteraad worden vastgesteldā€, zei de wethouder in maart.

Grootschalige huisvesting

De gemeente wil op zich de arbeidsmigranten helpen aan huisvesting. Tegelijkertijd wil het gemeentebestuur ā€˜het leef- en woonklimaat in bestaande woonwijken handhaven en waar nodig herstellenā€™. Van Bergen heeft al gezegd dat de toestroom van Polen zĆ³ groot is, dat grootschalige huisvesting in ieder geval onderdeel zal worden van het nieuwe beleid.

Of het gemeentebestuur bij haar nieuwe arbeidsmigranten-beleid rekening gaat houden met de mening van de inwoners, zoals onder andere verwoord in onze ZomerenquĆŖte, wordt dus op heel korte termijn duidelijk.

Maarten Heijenk

ZomerenquĆŖte een jaar later

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden