Fietspad langs Drontermeerdijk verandert niet en blijft gewoon open tijdens werkzaamheden

Algemeen

DRONTEN - De Drontermeerdijk wordt over een lengte van 3 kilometer dubbel zo hoog gemaakt. Tijdens de werkzaamheden gaat de weg geruime tijd dicht voor het autoverkeer. Het fietspad langs de dijk blijft echter gewoon open.

De afdeling Flevoland van de Fietsersbond maakte zich zorgen over de afsluiting van het fietspad en een omleiding door het Revebos: „Wij wijzen er op dat de kwaliteit van de fietspaden in het Revebos op diverse plekken ondermaats is.”

Die bezorgdheid is volgens waterschap Zuiderzeeland nergens voor nodig, omdat de huidige fietsroute langs de dijk gedurende de werkzaamheden gewoon open blijft. Mochten zich onveilige situaties voordoen, dan neemt het waterschap maatregelen, zoals het plaatsen van waarschuwingsborden.

Lang, recht fietspad

De Fietsersbond had er verder op gewezen dat de dijken in Flevoland lange rechte stukken zijn: „Om de aantrekkelijkheid voor fietsers te vergroten adviseren wij om het fietspad niet exact deze rechte lijn te laten volgen.”

Hierin moet het waterschap de bond teleurstellen: „Het tracé van het fietspad verandert niet door de uitvoering van de versterking.”

Verhoging dijk

Oskar de Kuijer van waterschap Zuiderzeeland legt in onderstaande video uit waarom de Drontermeerdijk verhoogd moet worden (februari 2019):

Ophogen Drontermeerdijk

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden