Patrick Posthuma in zijn tijd als trainer van Swift'64.
Patrick Posthuma in zijn tijd als trainer van Swift'64. Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Voetbalclubs enthousiast over Flevoland Cup: Doel is dat ze alle 27 meedoen

Sport

ALMERE - Almere City FC organiseert een voetbaltoernooi waaraan alle Flevolandse verenigingen mogen meedoen. Het moet resulteren in een ā€˜final fourā€™ in het Almeerse voetbalstadion en er liggen voor de winnaar lucratieve prijzen klaar. Alle vier de clubs uit de gemeente Dronten hebben volgens organisator Patrick Posthuma reageerden enthousiast.

Almere City FC is druk bezig om alle 27 voetbalclubs in de provincie Flevoland te benaderen voor het knock-outtoernooi. ā€žEen groot aantal heeft al toegezegd mee te willen doen, anderen zijn nog in overlegā€, weet Posthuma.

Wellicht alle 27

ā€žEigenlijk hebben we alleen maar positieve en goede reacties gehadā€, vervolgt de bij Almere City FC werkzame inwoner van Dronten, ā€žWellicht doen ze niet alle 27 mee, dat is natuurlijk ons doel, maar we hopen in ieder geval op zoveel mogelijk deelnemers.ā€

Voetbalverenigingen kunnen zich deze maand nog aanmelden. Eind augustus volgt dan de loting en in januari staan de eerste wedstrijden gepland.

Spetterende prijzen

ā€žWe hebben voor de winnende vereniging echt spetterende prijzenā€, legt Patrick Posthuma uit, ā€žEr ligt een heel groot geldbedrag voor de vereniging en een oefenwedstrijd tegen Almere City FC op locatie bij de winnende club. Dat levert dus ook weer recettes en andere inkomsten op. Bovendien krijgt de winnaar een compleet verzorgd teamuitje.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden