Galjoenstraat 39 in Dronten
Galjoenstraat 39 in Dronten Google Streetview

OFW opent volgende maand een modelwoning met handigheidjes voor ouderen

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten is aan de Galjoenstraat 39 - tegenover de Ichthuskerk - een ‘belevingswoning’ aan het inrichten. De modelwoning wordt voorzien van betaalbare handigheidjes om ouderen langer zelfstandig in hun huidige woning te kunnen laten wonen.

De komst van de woning werd in december al aangekondigd door OFW-directeur Truus Sweringa. Het is één van de activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van de verhuurder.

Iedereen mag kijken

OFW werkt bij dit project samen met de gemeente Dronten en zorgorganisaties als Coloriet en Icare. „Elke inwoner van de gemeente mag een kijkje nemen en ideeën opdoen voor de eigen huur- of koopwoning”, kondigt OFW aan op haar website, „Leden van Senioren Netwerk Dronten leiden bezoekers rond.”

Projectleider Jan Dirk Westmaas vertelt op de site: „In Nederland vindt vergrijzing plaats, maar het woningaanbod voor ouderen is schaars. Onze uitdaging is om op een effectieve wijze woningen geschikt te maken om ook op oudere leeftijd prettig en verantwoord in te kunnen wonen.”

Rondleiding

OFW geeft alvast een voorproefje op de rondleiding: „U wordt wakker. Een mat naast bed licht dankzij bewegingssensoren op, waardoor u veilig uw weg naar de verhoogde toilet vindt. Een handige beugel en anti-slipvloer geven u in de douche houvast. Dankzij de drempelloze deurportalen is de kans op struikelen kleiner. In de keuken kookt u elektrisch een eitje, dus veiliger.”

„De bel gaat. Op een schermpje in huis ziet u wie voor de deur staat. Bij de voordeur vindt u de post in een handig opvangbakje. Bukken hoeft niet meer. Terug in de kamer is het tijd voor een kop koffie in de sta-op stoel... De dag kan beginnen.”

Belevingswoning

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden