Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Wethouder Ton van Amerongen (VVD) © Eelco Lindhout

Gemeente Dronten gaat alle inkomsten en uitgaven eens goed tegen het licht houden

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten kent nog steeds een sluitend huishoudboekje met dit jaar een plus van waarschijnlijk 1,8 miljoen euro en volgend jaar 7 ton. Daarna wordt het volgens de vooruitzichten minder en minder. Daarom gaat de gemeente de komende periode alle inkomsten en uitgaven eens goed tegen het licht houden.

Een ‘bezuinigingsoperatie’ wil wethouder Ton van Amerongen (VVD) het niet noemen. Hij noemt de operatie een ‘herijking’: „We gaan de hele begroting volledig doorakkeren. Waar is ruimte en waar kunnen politieke keuzes gemaakt worden? Zo proberen we voor de toekomst een financieel stabiele situatie te behouden voor de gemeente.”

Minder breed laten hangen

De gemeente Dronten kan het momenteel iets minder breed laten hangen doordat Den Haag minder geld overmaakt. Ook de nieuwe CAO voor gemeenteambtenaren hakt er volgens Van Amerongen fors in.

Toch heeft Dronten dankzij haar goede financiële positie diverse grote projecten kunnen aanpakken. De wethouder noemt de bouw van het nieuwe zwembad, de verbouwing van het gemeentehuis, de aanpak van De Zuid, de tribune van Swift’64, het waterveld van de hockeyclub en de subsidie voor de roeivereniging.