Zina en Ton van Amerongen
Zina en Ton van Amerongen ©maartenheijenk.nl

Luid applaus onderstreept enthousiasme MHC Flevoland over nieuw waterveld (3 foto's)

Sport

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen heeft vanmiddag op het nieuwe waterveld van hockeyvereniging MHC Flevoland de sproeiers aangezet. Daarmee werd het veld officieel geopend. Vervolgens scoorde de wethouder op assist van dochter Zina (14) de eerste goal.

Voorzitter Herry Ester herinnerde eraan dat vijf jaar geleden de eerste gesprekken zijn geweest om het verouderde zandveld van de hockeyclub te vervangen door een hypermodern waterveld. Hij bedankte de gemeente Dronten en het bedrijf CSC Sport BV uit Zeewolde, dat het veld heeft aangelegd.

Tal van acties

De komst van het waterveld is mogelijk gemaakt door een fikse subsidie van de gemeente Dronten (ongeveer een ton) en eenzelfde bedrag van de vereniging. Herry Ester gaf een uitgebreide opsomming van alle acties die er zijn geweest om dat geld bij elkaar te krijgen. Hij bedankte alle vrijwilligers uit de vereniging die eraan hebben meegewerkt.

Op hun beurt bedankten enkele leden hun voorzitter: „Zonder Herry had dit veld er misschien helemaal niet gelegen, maar zeker niet zoals het er nu ligt.” Die dankbaarheid werd onderstreept door een luid applaus van alle aanwezigen.

Goede prestaties

Wethouder Van Amerongen erkende dat hij er bij de eerste gesprekken een hard hoofd in heeft gehad. Hij sprak zijn lof uit voor de manier waarop de vereniging het geld heeft binnengehaald. Behalve veel spelplezier wenste hij MHC Flevoland ook goede prestaties toe.

 Ton van Amerongen en Herry Ester
 De wethouder scoort de eerste goal.