Martijn Haesen
Martijn Haesen ©maartenheijenk.nl

Aanvoerder Martijn Haesen van MHC Flevoland heren 1: „Zonder waterveld word je niet serieus genomen”

Sport

DRONTEN - Aanvoerder Martijn Haesen van MHC Flevoland heren 1 is blij met het nieuwe hoofdveld van de hockeyclub. „Wij hebben nu niet alleen een waterveld, maar ook nog eens een waterveld van ontzettend hoge kwaliteit”, glundert hij.

Dankzij een gezamenlijke inspanning van de gemeente Dronten en de vereniging kon het verouderde zandveld worden ingeruild voor een modern waterveld. Heren 1 speelde vorige week de openingswedstrijd.

Belangrijk moment

Volgens Haesen is het nieuwe veld een grote stap vooruit: „Je haakt hiermee aan bij hockeyend Nederland. Er ligt gewoon een veld van topkwaliteit. Dat is een heel belangrijk moment voor onze vereniging.”

„Het spelletje op een waterveld is heel anders”, legt Martijn uit, „De bal stuitert veel meer op, waardoor je meer met hoogteverschil gaat hockeyen. Dat maakt het spel anders, mooier en sneller.”

Volgens Martijn Haesen is een waterveld in Nederland de standaard geworden. „Eigenlijk word je zonder waterveld tegenwoordig niet echt serieus genomen. Als je technisch vooruit wilt en je wilt jonge kinderen goed leren hockeyen, dan mòet je op zo’n veld trainen en spelen.”

Stop vooruit

Betekent dit dat heren 1 nu ook beter gaat presteren? „Het zal in het begin echt wennen zijn”, is Haesen voorzichtig, „Maar op de lange termijn is dit echt een grote stap vooruit.”

MHC Flevoland heeft het vorig seizoen goed gedaan, vooral na de winterstop. „Zelfs de koploper, die overtuigend kampioen is geworden, hebben we thuis op een gelijkspel gehouden.”

Deze zomer was er even de angst voor een leegloop. „Dat is meegevallen”, klinkt het opgelucht, „Er zijn uiteindelijk drie spelers weggegaan, maar er zijn ook weer een hoop jeugdspelers bijgekomen.” Martijn Haesen beseft dat het met die nieuwe spelers en op het nieuwe veld een kwestie van opnieuw opbouwen is. Gevraagd naar de aspiraties legt hij de lat echter hoog: „We willen in de top drie eindigen.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden