Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten Ā©maartenheijenk.nl

Inspraak over nieuwe hal gemeentehuis gaat uitsluitend over vormgeving en inrichting

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur heef de inwoners toegezegd dat ze mogen meepraten over publiekshal van het nieuwe gemeentehuis. Inmiddels blijken er al beslissingen te zijn genomen over wat de gemeente ā€˜de basisā€™ noemt. De inspraak betreft alleen ā€˜de verdere inrichting en vormgevingā€™, zo meldt de gemeente in een persbericht.

De verbouwing van het gemeentehuis kost 24,9 miljoen euro. De inwoners is niet gevraagd wat zij ervan vinden, maar gemeenteraad en B en W willen het publiek wel betrekken bij de vernieuwde hal. Daarvoor is 350.000 euro uitgetrokken.

Externe PR-adviseur

Een externe PR-adviseur is ingehuurd om dit inspraakproces te begeleiden. Dat is Margo van Staveren, eerder verantwoordelijk voor onder andere de communicatie rond het versterken van de Afsluitdijk.

Onder haar leiding is inmiddels een enquĆŖte uitgezet. Daarin wordt de inwoners onder andere gevraagd wat het ā€˜symbool van Drontenā€™ is, wat ze kenmerkend vinden voor de gemeente en wat ā€˜typisch Drontensā€™ is.

Creatieve wedstrijd

Behalve die enquĆŖte is er ook een creatieve wedstrijd. ā€žVerbeeld op uw eigen manier Ć¹w ultieme beeld van de gemeenteā€, zo luidt de opdracht, ā€žDe vorm is vrij: het kan een schilderij zijn, een filmpje, muziek, een boetseerwerk een gedichtā€¦ zolang het maar door de deur van het gemeentehuis past.ā€

Creaties kunnen tot 11 oktober worden ingeleverd. ā€žVan alle inzendingen wordt een tentoonstelling gemaakt over de identiteit van de gemeente Drontenā€, aldus de gemeente. Aan de hand van deze tentoonstelling gaat een kunstenaar of ontwerper iets maken voor de nieuwe hal. De winnende inzenders worden hierbij betrokken.

Inwoners die willen meedoen maar geen materialen in huis hebben kunnen zich aanmelden voor een creatieve middag. Deze middag wordt gehouden op woensdag 18 september (15 uur) in De Meerpaal: ā€žEr zijn materialen beschikbaar en indien gewenst is er hulp. Meedoen is gratis.ā€

Verbouwing gemeentehuis

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden