Afbeelding
OpenClipart-Vectors

Flevo-Scouts tonen medeleven: „Met afschuw kennis genomen van gebeurtenissen”

Algemeen

DRONTEN - „Ons medeleven gaat uit naar het slachtoffer, de familie en de scoutinggroep die naar Dronten kwam voor een leuk kamp.” Dat zegt voorzitter Paul Vermast van de Flevo-Scouts uit Dronten in reactie op een uitspraak van de rechter.

De rechtbank in Zwolle veroordeelde gisteren een man vanwege ontucht met een jongetje van 10 jaar. Dat gebeurde een jaar geleden tijdens een weekendkamp dat plaats had in het Trappershonk te Dronten.

Gevraagd naar een reactie zegt Vermast: „Het bestuur van de Flevo-Scouts heeft met afschuw kennis genomen van de gebeurtenissen vorig jaar september, die nu bekend geworden zijn door de veroordeling van een groepsleider van een scoutinggroep uit Kampen.”

Scoutingspel

„Bij scouting (lokaal, regio en landelijk) is altijd aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in welke vorm dan ook. Voor iedereen die actief is als vrijwilliger binnen scouting wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag - red.) aangevraagd. Daarnaast staat het onderwerp bij diverse trainingen op het programma, zodat leiding getraind wordt om signalen van grensoverschrijdend gedrag te herkennen en er tegen op te treden”, aldus de voorzitter.

„Wij willen jongeren die aan onze zorgen worden toevertrouwd leuke en spannende activiteiten bieden waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. In dit scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.”

Trappershonk

„Binnen Scouting is het goed gebruik dat scoutinggroepen gebruik maken van elkaars gebouwen doormiddel van verhuur. Het scoutinggebouw in Dronten is eigendom van een aparte stichting. De vereniging Flevo-Scouts huurt ‘ons’ Trappershonk van deze stichting en gaat niet over de verhuur aan andere scoutinggroepen of derden."

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden