Peter Duvekot (SP)
Peter Duvekot (SP) ©maartenheijenk.nl

Wethouder over verbouwing gemeentehuis: Nieuwe eisen komen bovenop 24,9 miljoen euro

Gemeente

DRONTEN - Als de gemeenteraad nieuwe eisen gaat stellen aan het gemeentehuis, dan past dat niet binnen de begroting van 24,9 miljoen euro voor de verbouwing. Dat zei wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) donderdag. „Dat had ik wel verwacht”, toonde SP-raadslid Peter Duvekot zich ontstemd.

Volgens de fractievoorzitter van de SP is vernieuwing van de democratie in Dronten ‘broodnodig’: „Dat is niet nieuw, er is een werkgroep mee bezig, dit is geen verrassing.” Die werkgroep speelt met het idee om tegelijkertijd in verschillende ruimtes te kunnen vergaderen.

Wethouder Siepel zei in een reactie dat er in het programma van eisen voor de verbouwing van het gemeentehuis geen rekening is gehouden met een tweede vergaderzaal „Dit maakt dus geen onderdeel uit van de begroting. Als we daarvoor kiezen, is het een uitbreiding van de begroting en moeten we daarover in gesprek.”

Absurd hoog

Peter Duvekot vindt de kosten voor de verbouwing nu al ‘absurd hoog’. Hij kondigde aan dat zijn fractie gaat nadenken hoe eventuele nieuwe ideeën toch binnen die 24,9 miljoen euro gerealiseerd kunnen worden.

Verbouwing gemeentehuis

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden