Timo Schröder bij de SEA Ondernemersacademie.
Timo Schröder bij de SEA Ondernemersacademie. ©maartenheijenk.nl

Timo Schröder is onwijs druk als ‘videograaf’: „Wow, wat is dat mooi in elkaar gezet”

Algemeen

DRONTEN - Timo Schröder heeft de afgelopen vakantieperiode geproefd aan het ondernemerschap tijdens het project Zomerondernemer in Lelystad. De 20-jarige Drontenaar („Volgende week word ik 21”) zocht naar een stage en combineerde dit met een start als ‘videograaf’. De zomeropleiding leidde tot de onderneming Visumotion.

De video-ondernemer werd woensdag in De Meerpaal in het zonnetje gezet tijdens een avond van de door de gemeente Dronten geïnitieerde SEA Ondernemersacademie. DeDrontenaar.nl sprak daar met hem.

Je noemt jezelf ‘videograaf’. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
Timo Schröder: „Wat een fotograaf met foto’s doet, doe ik met video. In eerste instantie vooral voor bedrijven, want dat is voor een beginner het meest toegankelijk. Uiteindelijk wil ik het uitbouwen, zodat ik ook bruiloften, interviews en dergelijke mooi op film kan vastleggen.”

Hoe ben je ertoe gekomen”
„Ik doe een hbo-studie bedrijfskunde aan Windesheim in Zwolle. Daarvoor moest ik op stage. Ik was aan het kijken: hoe kan ik daar voor mezelf een leuke invulling aan geven, wat vind ik leuk? In eerste instantie was dat fotografie. Maar je ziet dat veel mensen fotografie heel makkelijk kunnen oppakken en daarom heb ik besloten me verder te verdiepen in video. Daar kunnen je veel meer emoties en persoonlijke boodschappen in kwijt.”

Was je al actief met het maken van video’s toen je naar die Zomerondernemer ging?
„Nee, nog niet. Het was helemaal nieuw voor mij. Maar dat maakt het alleen maar mooier, dat maakte de uitdaging alleen maar groter.”

Heb je wat aan die zomeropleiding gehad?
„Ik vond het tijdens de trainingsdagen heel erg aanstekelijk om te merken dat iedereen een enorme drive had. Waar ik vooral achter ben gekomen is, dat het heel belangrijk is om jezelf te omringen met de juiste mensen.”

Wat is nu de stand van zaken met je bedrijf?
„Ik ben er echt onwijs druk mee. Elke dag word ik er mee wakker en ga ik ermee slapen, bizar eigenlijk. Op dit moment ben ik druk met alle software, het editen. Het filmen hoort er ook bij, maar vooral het bewerken is een flinke kluif.”

Wat voor opdrachtgevers heb je?
„Ik heb nu een mooie opdracht lopen bij Deelwerk in Emmeloord. Dat is een groot pand met ondernemers als huurders. Ze hebben ook flex-werkplekken en die proberen ze vol te krijgen met behulp van een video.”

Heb je, nu je zo druk bent met je bedrijf, nog wel tijd voor je studie?
„Jazeker, ik run het bedrijf momenteel in de vorm van een stage. Ik heb nog wel een jaar of twee te gaan met mijn studie bedrijfskunde en financieel gezien is het wel zo verstandig om de school af te maken.”

Ga je daarna verder als videograaf of in de bedrijfskunde?
„Die keuze heb ik inmiddels wel gemaakt. Ik ga hier zeker mee verder, ik zie hier veel meer perspectief in. Al vind ik die studie wel hartstikke leuk hoor!”

Wat is het mooie van dit werk?
„Het allerleukste vind ik uiteindelijk de reacties van de opdrachtgever en de mensen die ernaar kijken. Dat die denken: wow, wat is dat mooi in elkaar gezet. Dáár doe ik het uiteindelijk voor.”

Zomerondernemer