Afbeelding
eigen foto

Opening buitenschoolse opvang Kanjers: „Opvallend uitdagende buitenruimte”

Algemeen

DRONTEN - Aan het Agripark-oost is vrijdagmiddag buitenschoolse opvang Kanjers van Kinderopvang Dronten officieel geopend. De buiten-bso is vernieuwd en uitgebreid.

Verslag Kinderopvang Dronten:

Op vrijdag 13 september trok na schooltijd een muzikale optocht van kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers door Dronten-west. Reden hiervoor was de feestelijke opening van buitenschoolse opvang Kanjers van Kinderopvang Dronten.

De vrolijke optocht onder aanvoering van een brassband kwam tot stilstand bij Kanjers aan het Agripark-oost 4a. Daar onthulde wethouder Peter van Bergen met zwierige beweging en onder gejuich van de kinderen de natuurlijke toegangspoort. Met deze handeling werd de vernieuwde en tevens uitgebreide buiten-bso Kanjers van Kinderopvang Dronten officieel in gebruik genomen.

?Buitenspelen, natuurbeleving en sportieve activiteiten… het hoort allemaal bij een buiten-bso.?Bij Kanjers is dan ook een opvallend uitdagende buitenruimte gecreëerd met onder andere boomstammen, hoogteverschillen, waterpomp en speelveld. Een moestuin, picknick tafel en vlonder om te chillen zijn er ook te vinden.

Ter ere van de opening waren er tal van uitdagende activiteiten georganiseerd in en om het pand. Tevens was er gelegenheid Kanjers van binnen te bekijken.

Kinderopvang Dronten biedt bij de bso een gevarieerd activiteitenprogramma aan met aandacht voor verschillende disciplines: natuur en milieu, dans/drama, sport, muziek, techniek en koken. Voor een aantal van deze activiteiten wordt samengewerkt met Joy4All, IVN natuur en educatie, SilverBack crossfit, Survivalvereniging Dronten, RS Voetbalschool, de Meerpaal en In Opbouw.