De komst van een 'Polenhotel' aan De Morinel zorgde voor veel ophef.
De komst van een 'Polenhotel' aan De Morinel zorgde voor veel ophef. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Bewoners Dronten-noord in actie voor sfeer in de wijk: „Spanningen hoog opgelopen”

Algemeen

DRONTEN - De sfeer in de wijk Dronten-noord is door problemen met de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten niet altijd optimaal. Om de ‘sociale cohesie’ in de wijk te verbeteren heeft een aantal bewoners het initiatief genomen voor een wijkfeest.

Het feest wordt gehouden op woensdag 25 september (17 uur) en is bedoeld voor alle bewoners van de Grutto, Kievit, Morinel en Oeverloper. „Het doel van het wijkfeest is om de bewoners op een leuke en ontspannen manier met elkaar in contact te brengen”, zegt initiatiefneemster Anke Dekkers.

Het feest is door Dekkers georganiseerd samen met buurtbewoners, studentenvereniging en de gemeente Dronten. Op het programma staan pannenkoeken, een ijsje, muziek en een rommelmarkt. Voor de kinderen is een springkussen.

Spanningen

Anke Dekkers: „Dronten Noord is al jaren in het nieuws met problemen rondom studenten en arbeidsmigranten en ondanks pogingen vanuit de gemeente zijn de problemen niet minder geworden. Dit heeft ertoe geleid dat in sommige delen van de wijk de spanningen hoog oplopen.”

„Doel en hoop van deze bijeenkomst is om te zorgen dat mensen elkaar ontmoeten en makkelijk en ontspannen contact kunnen leggen met buren en wijkbewoners. Tenslotte: als je weet wie wie is, praat het makkelijker en een goede buur is beter dan een verre vriend.”