HSV Dronten bestaat 25 jaar: „Voor mensen die willen kennismaken met de hondensport"

Algemeen

DRONTEN - Hondensportvereniging Dronten viert op zondag 29 september (16 uur) haar 25-jarig bestaan. Bij het clubhuis aan de Fazantendrift kunnen belangstellenden terecht voor een hapje en een drankje, demonstraties, verloting, informatiemarkt, schminken voor de kinderen en een springkussen.

De dag is niet alleen bedoeld voor de eigen leden: „Maar ook voor mensen die misschien kennis willen maken met de hondensport of die eigenlijk altijd al een keer wilden binnenkijken maar de stap niet namen.”

Bezoekers wordt wel gevraagd hun hond thuis te laten: „Ondanks dat wij een hondenclub zijn willen wij deze dag graag vieren zonder hond.”

Bonieke Baumann

Tijdens de jubileumdag worden ook de vrijwilligers in het zonnetje gezet: „Want een vereniging zonder vrijwilligers is geen vereniging.” Eén van hen is Bonieke Baumann, die al vanaf de oprichting actief is voor HSV Dronten: „Een gouden mens met hart voor vereniging en dier!”

Vijfentwintig jaar geleden werden de eerste lessen gegeven in het Wisentbos. „Vijftien honden, een jerrycan water en een thermoskan koffie, dat is de basis van onze prachtige club. Al snel kwam er een eigen trainingsveld met kantine aan het Kamp.”

In 2016 zijn is HSV Dronten verhuisd naar de Fazantendreef 20 (zie video). Sinds kort is de vereniging ook eigenaar van deze grond.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden