VIDEO | Amechtig Swift’64 krijgt ondanks nieuwe tribune met 3-0 klop: „We creëren te weinig”

SWIFTERBANT - Het begon als een mooie zonnige middag voor voetbalvereniging Swift’64 met de officiële opening van de nieuwe tribune. Een overwinning van het eerste elftal op VIOS had de kers op de taart moeten worden. In plaats daarvan volgde al heel snel na het feestje de kater: een amechtig voetballend Swift kreeg in de competitie-ouverture met 3-0 klop.

Swift’64 had met name in de eerste helft het meeste balbezit, maar creëerde over negentig minuten slechts één kans. Het leidde vooral voor rust tot heetgebakerde en geïrriteerde Swifterbantenaren en vier gele kaarten.

Katachtige redding

Na enkele goede reddingen van de plaatsvervangende Swift-keeper Kevin Eggink kwam VIOS halverwege de eerste helft op voorsprong uit een penalty van Noah Tuasela. Tom Roskam had daarna de bal voor het intikken, maar zag VIOS-goalie Maikel Gerritsen katachtig redden.

Ook het in het veld brengen van spits Kevin Veger leverde na rust niet meer aanvalskracht op. Het onmachtige Swift’64 moest in de laatste tien minuten tegendoelpunten incasseren van Richard van Beek en wederom Noah Tuasela: 0-3.

Vechtlust

In tegenstelling tot trainer Arjan ten Hove vond aanvaller Tom Roskam na afloop dat zijn ploeg in ieder geval voldoende vechtlust had getoond: „Alleen we creëren gewoon te weinig.”