Trijntje Oosterhuis distantieert zich van singer-songwriterwedstrijd in Dronten

Cultuur

DRONTEN - Het management van Trijntje Oosterhuis is ontstemd omdat de artiest in verband is gebracht met de singer-songwriterwedstrijd in Dronten. Volgens STADronten en De Meerpaal treedt de winnaar van deze wedstrijd op in het voorprogramma van Trijntje Oosterhuis. Namens de zangeres wordt dat door haar management ontkend.

Trijntje Oosterhuis treedt op vrijdag 22 november op in De Meerpaal tijdens een avond georganiseerd door Lions Flevoland. De opbrengst gaat naar Flevostar, de vereniging voor gehandicaptensport in Dronten.

Singer-songwriterswedstrijd

Op zaterdag 12 oktober is er een singer-songwriterwedstrijd in De Rede. Eén van de hoofdprijzen is het ten gehore brengen van het winnende nummer tijdens de avond van de Lions. „De winnaar mag een optreden verzorgen in het voorprogramma van Trijntje Oosterhuis”, schreven STADronten en De Meerpaal in een gezamenlijk persbericht.

De publicatie van dat persbericht op DeDrontenaar.nl leidde tot boze reacties van de kant van Trijntje Oosterhuis. „Er is geen voorprogramma", schrijft haar management, „Van die plannen zijn de organisator, boeker en artiest niet op de hoogte.”

Volgens het management weet Trijntje Oosterhuis niets van een singer-songwriterwedstrijd gekoppeld aan haar optreden. Het management eist dat de publicatie over Trijntje wordt verwijderd.

Misverstand

Volgens een woordvoerster van De Meerpaal is het een misverstand. Het theater heeft inmiddels een nieuwe versie van haar persbericht verspreid.

Daarin is de term 'voorprogramma' geschrapt. In plaats daarvan meldt De Meerpaal nu dat de winnende singer-songwriter vóór de pauze optreedt en Trijntje Oosterhuis erna.

Trijntje Oosterhuis

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden