Rechtbank Lelystad.
Rechtbank Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Bewoner onterecht uit vakantiewoning gezet; mag zich best inschrijven in gemeente Dronten

Algemeen

LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft bepaald dat een huurder ten onrechte uit zijn vakantiewoning in de gemeente Dronten is gezet. De huurder liet zich inschrijven als inwoner van de gemeente Dronten en de recreatie-ondernemer had daaruit de conclusie getrokken dat hij er permanent woonde. Onterecht, zo heeft de rechter bepaald.

De huurder was ermee akkoord gegaan dat hij in de wintermaanden alleen tijdens de weekeinden en schoolvakanties in zijn vakantiehuisje mocht wonen. Toch liet hij zich officieel inschrijven in het bevolkingsregister van de gemeente Dronten.

Permanente bewoning

Die inschrijving betekende volgens de verhuurder dat de huurder de regels van permanente bewoning overtrad. Uit vrees voor een conflict met de gemeente zette de recreatie-ondernemer hem per 1 mei uit zijn huis.

De huurder heeft die huisuitzetting aangevochten bij de kantonrechter. De rechtbank concludeert nu dat mensen zich best bij de gemeente kunnen laten inschrijven op een adres waar ze acht maanden per jaar mogen wonen.

Permanente bewoning en inschrijving in het bevolkingsregister hebben volgens de rechter niks met elkaar te maken. Daarom moet de verhuurder de vakantiewoning op last van een dwangsom teruggeven.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden