Afbeelding

Veel voorkomende problemen in en om jouw huis door de winter

Partnerbijdrages

Winter Is Coming. Het motto van Ned Stark, een personage in de populaire serie Game of Thrones maar dit geldt in Nederland ook. De winter zit er namelijk weer aan te komen, dus het is tijd om jezelf hierop te voorbereiden. Daarnaast moet jij jouw woning ook winterproof maken. Er zijn namelijk meerdere problemen die vaak voorkomen door de winter, deze worden ook wel vorstschades genoemd. Hieronder vind je twee van zulke veel voorkomende schades.

Kapot gevroren waterleidingen

Klappende buitenkranen doordat ze bevroren zijn komen regelmatig voor in Nederland. Hierbij gaat het voornamelijk om buitenkranen die niet geïsoleerd zijn, maar ook niet afgetapt zijn. Ook waterleidingen aan buitenmuren die niet geïsoleerd zijn kunnen problemen opleveren. Met name bij oudere huizen zul je deze vorm van vorstschade tegenkomen. Je kunt dit probleem niet altijd voorkomen. Dit komt doordat mensen vaak hun wasmachine in de berging of schuur met stenen muren zetten. Als deze ruimte niet geïsoleerd is dan is het zeker mogelijk dat je te maken krijgt met waterleidingen die bevriezen in de winter. Gelukkig kan een loodgieter Almere je hierbij zeker helpen.

Schoonmaken van afvoer en goten

Als er in de winter veel sneeuw valt dan kan dit zorgen voor problemen. Dit sneeuw kan op daken blijven liggen. Hierbij heb je onder meer last van sneeuwdruk. De sneeuw weegt namelijk vrij veel, wat voornamelijk voor daken gemaakt van golfplaten een probleem is. Als het mogelijk is om de sneeuw van het dak te vegen dan is dit zeker aan te raden. Daarnaast levert de sneeuw vaak wateroverlast op. Als een laag sneeuw smelt dan wordt dit natuurlijk veel water. Het kan zijn dat dit water niet goed weg kan, wat dus wateroverlast kan opleveren. Met name als mensen de afvoeren van daken en de dakgoten niet goed bijhouden kan de gesmolten sneeuw voor problemen zorgen. Als een plat dak een klein scheurtje heeft dan kan dit al de oorzaak zijn voor waterschade in het huis.

Het is dan ook aan te raden om een klusjesman Almere te vragen om alles bij langs te gaan voordat de winter begint, zodat jij zeker weet dat jij klaar bent voor alles wat de winter in ons landje te bieden heeft. De hierboven genoemde schades zijn al erg genoeg, maar stel je eens voor dat jouw Cv-ketel er mee ophoudt tijdens het koude weer. De gedachte alleen is al erg genoeg.