Zo trof de man zijn BMW aan.
Zo trof de man zijn BMW aan. eigen foto

Bende haalt autoā€™s in Dronten-west leeg na op afstand uitlezen van autosleutel

112

DRONTEN - Een inwoner van Dronten-west zag vrijdag bij thuiskomst tot zijn grote schrik een enorme schade in zijn Ć©Ć©n jaar oude BMW. Het stuur, de airbag en de multimedia waren weggehaald, de bedrading was allemaal doorgeknipt. ā€žAl met al een schade tussen de vijf- en zesduizend euroā€, baalt het slachtoffer.

ā€žDe politie is langs geweest voor sporenonderzoek. Helaas kon men niets tracerenā€, vertelt de BMW-eigenaar. Hij kreeg van de dienstdoende agenten te horen dat hij niet als enige de sigaar is. Vermoed wordt dat het om een landelijk opererende bende uit de Baltische staten gaat, aldus de Drontenaar.

Autosleutels uitlezen

Hoe komen de dieven de auto in zonder dat het alarm afgaat? ā€žAutosleutels worden bij een garage ā€˜uitgelezenā€™ als ze voor onderhoud staanā€, legt de gedupeerde uit, ā€žDeze sleutels zijn voor het boevengilde helaas ook makkelijk uit te lezen. Ze hebben een rugzak bij zich met een extreem sterke ā€˜repeaterā€™. Zo kunnen de portieren zonder enige vorm van schade worden geopend.ā€

Volgens de man hebben de daders het vooral voorzien op de Duitse automerken BMW, Audi en Volkswagen. Daarbij zou het in vrijwel alle gevallen gaan om airbags, navigatie en sturen.

De benadeelde wil liever niet met zijn naam in de krant: ā€žBij het uitlezen van de sleutel hebben de daders al behoorlijk veel gegevens van mij.ā€

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden