Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten in actie bij vakantiehuisjes: „Permanente bewoning leidt tot criminaliteit”

112

DRONTEN - De gemeente Dronten wil het komende jaar serieus werk maken van de aanpak van permanente bewoning van vakantiehuisjes. Burgemeester Jean Paul Gebben hoopt een flink portie te krijgen van het geld dat de provincie hiervoor beschikbaar stelt: „Omdat wij relatief veel vakantieparken hebben.”

Omdat de gemeente wacht op de provinciale subsidie, is er in de begroting voor 2020 nog geen eigen bedrag opgenomen voor de aanpak van permanente bewoning. Geld is volgens B en W nodig voor onderzoek: „Want er is nog geen compleet beeld bij de aard en de omvang van de problematiek in Dronten.” Zodra de gemeente in januari haar projectleider ondermijning heeft aangesteld, wordt er gekeken hoeveel er precies nodig is.

Criminaliteit

Het gemeentebestuur vindt het van belang om op te treden. Zo wordt erop gewezen dat permanente bewoning landelijk vaak samengaat met belastingontduiking, witwassen, vormen van fraude, ondermijning en mensenhandel of uitbuiting.

„Permanente bewoning leidt tot slechte leefomstandigheden, verstoring van natuur, criminaliteit, overlast en onveiligheid en is een voedingsbodem voor ondermijnende activiteiten”, schrijven B en W.