Scootmobiel
Scootmobiel TheOtherKev

Dronten geeft Hulpmiddelencentrum laatste kans; Steenwijk heeft 't helemaal gehad

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een contract met het Hulpmiddelencentrum als het gaat om levering van bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen. Dit bedrijf maakt er volgens de gemeente zo nu en dan een potje van. Dat bleek ook zaterdag bij de tv-uitzending van Kassa. De gemeente Steenwijkerland heeft het contract met Hulpmiddelencentrum inmiddels opgezegd. Van B en W van Dronten krijgen ze nog een laatste kans.

Het college schrijft aan de gemeenteraad dat het aantal klachten van inwoners van Dronten over het Hulpmiddelencentrum de afgelopen twee maanden sterk is toegenomen. Het leidde tot bijna dagelijks overleg met de bedrijfsleider in Zeewolde.

Op het matje

Omdat het allemaal niets opleverde, heeft Dronten samen met de gemeenten Noordoostpolder en Urk de landelijke directeur op het matje geroepen. Die heeft uitgelegd wat het probleem is. B en W schrijven dat de inwoners daar niks mee opschieten.

Nadat Steenwijkerland het Hulpmiddelencentrum opzij heeft gezet, geven de drie poldergemeenten het bedrijf een laatste kans. De firma moet met een ‘verbeterplan’ komen en dat wordt volgende week beoordeeld op de ‘kwaliteit en geloofwaardigheid van levering’.

Daarnaast gaat Dronten het probleem landelijk aankaarten en is er een ‘omleiding’ georganiseerd: „Waardoor de inwoner voorzien wordt van een (tijdelijk) hulpmiddel.”

Hulpmiddelencentrum