De AED-werkgroep
De AED-werkgroep Fotostudio Wierd

Alle dorpen in de gemeente Dronten hebben nu voldoende AED’s en hulpverleners

Algemeen

DRONTEN – Na plaatsing van een AED op basisschool De Driemaster aan de Werfstraat is een 100% dekking in Bididnghuizen, Dronten, Ketelhaven en Swifterbant. Dit meldt de gemeente Dronten. Ook zijn er inmiddels 751 burgerhulpverleners, die de defibrillator kunnen bedienen.

De gemeente Dronten heeft vorig jaar een werkgroep in het leven geroepen. Deze groep moest zorgen voor een netwerk, waardoor mensen met hartfalen snel geholpen kunnen worden. Wethouder Irene Korting (VVD) is blij dat de doelstelling door de inzet en betrokkenheid van deze werkgroep is gerealiseerd.

Nadat de werkgroep de bestaande AED’s in beeld had gebracht, is gekeken waar aanvullende AED’s nodig waren. Deze zijn inmiddels geplaatst.

Vrijwilligers

In de tussentijd is er gewerkt aan het opleiden van extra burgerhulpverleners. Irene Korting hoopt dat er nog 90 hulpverleners bij komen, zodat 2% van de inwoners hulp kan bieden: „We blijven dan ook aandacht schenken aan het werven van burgerhulpverleners.”

Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om deze vrijwilligers te trainen. Verder wordt er momenteel nog onderzoek gedaan naar de dekking in het buitengebied.