Afbeelding

Nieuw: draadloze oordopjes die hardloopdata registreren

Partnerbijdrages

Hardlopers kunnen niet wachten op de draadloze oordopjes die registreren hoe hard je loopt en hoeveel kilometer je aflegt. Comfortabel en nadien alle gewenste data paraat. Het is nog niet duidelijk wanneer ze te koop zijn.

Dit nieuws is vooral voor sporters zoals hardlopers. Zij willen immers graag weten hoeveel kilometer ze rennen, in welk tempo, hoe snel het versnellingsblokje ging, of er hoogtemeters waren en sommigen ook wat ze aan calorieën hebben verbruikt tijdens hun zondagochtend-run.

Amazon begrijpt hardlopers

Het bedrijf Amazon lijkt lopers te begrijpen en is momenteel druk met het ontwikkelen van draadloze oordopjes die zijn voorzien van spraakassistent Alexa én die kunnen worden verbonden met een Android of iOS smartphone. Dat betekent dat je op die manier muziek kunt afspelen en telefoongesprekken kunt beantwoorden.

Interessant is vooral dat deze oordopjes tijdens het hardlopen data kunnen registreren. Via een ingebouwde sensor zouden de oordopjes het tempo, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën kunnen meten.

Dat zijn twee vliegen in een klap en daarmee ben je van al die draadjes af. Dat loopt een stuk comfortabeler. Je loopt immers lekkerder met zo min mogelijk aan of om je lijf. Geen kabeltjes is dan heerlijk. Niets wat los kan gaan of ergens achter kan blijven haken.

Hoe je de smartphone bij je draagt is een issue

Lopers dragen meestal horloges of nemen hun smartphone mee die deze data registreren. Een extra rondje op de parkeerplaats om precies aan die tien kilometer te komen, is veel lopers niet vreemd. ‘Alles voor Strava’, wordt wel gekscherend geroepen. Of welk ander sportprogramma dan ook, dat data registreert.

Hoe je die smartphone bij je draagt, is altijd wel een issue. Overdag draag je deze makkelijk mee in je laptoptas of crossbody tas, maar als je na het werk of in de vroege uurtjes je rondje rent, moet je iets anders verzinnen om deze in mee te nemen.

Er zijn de bekende telefoonhouders voor aan je bovenarm, er zijn flipbelts en andere dragers voor flesjes water, je fiets- of autosleutel of je telefoon, maar veel lopers hebben het liefst zo min mogelijk om. En toch willen ze hun tijd registreren.

Oortjes dragen kan ook gevaarlijk zijn

Dus alle mogelijke systemen die draadloos en comfortabel draagbaar zijn, zijn welkom bij sporters. Alhoewel niet iedereen oortjes wil dragen. Sommigen zweren erbij en luisteren onderweg naar muziek, anderen doen het liever zonder en hebben het liefst het geluid van vogels en het ruisen van de wind om zich heen.

Het is eigenlijk net als met een fietstochtje naar het werk. Ook dan is het niet altijd raadzaam oortjes in te hebben. Beter zou het zijn in het verkeer je oren en ogen open te houden. En alle gadgets in je XD Design rugzak te stoppen. Comfortabel en veilig.

Blijft een feit dat oortjes dragen ook gevaarlijk kan zijn bij het hardlopen, omdat je achteropkomend verkeer soms niet goed hoort. Zeker als er flink wat wind staat. Dat neemt echter niet weg dat veel sporters graag in de maat van de muziek lopen.