De overhandiging van de eerste energiemonitor
De overhandiging van de eerste energiemonitor Leo van Bemmel Fotografie

Drontenaren kunnen via gratis energiemonitor twee weken kijken waar hun huis energie lekt

Algemeen

DRONTEN - Energieloket Flevoland en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zijn van start gegaan met de bewustwordingscampagne ā€˜Ontdek je lekā€™. Huurders en woningeigenaren worden uitgedaagd het energielek in hun woning op te sporen en deze ervaring te delen. Wethouder Roelof Siepel ontving als eerste de energiemonitor. Daarmee kan hij ā€˜real timeā€™ zijn energiegebruik meten.

Energieloket en OFW willen mensen bewust maken van hun energieverbruik: ā€žWant naast isolatiemaatregelen in huis kunnen zij zelf ook veel doen aan energiebesparing.ā€ Mensen kunnen via de energiemonitor zien waar hun huis energie en dus geldt lekt.

50 jaar OFW

Het uitlenen van de energiedisplays is een actie van OFW ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. ā€žHet is een cadeau voor onze huurdersā€, aldus directeur Truus Sweringa.

De energiemonitor kan worden afgehaald bij het Energieloket aan De Reling 5. Hij wordt aangesloten op de slimme meter en geeft inzicht in het energieverbruik. Na twee weken moeten de gebruikers de monitor weer inleveren en gaat-ie naar iemand anders.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden