Kevin Veger (Swift'64)
Kevin Veger (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Swift’64-spits Kevin Veger viert z’n verjaardag met winnende goal tegen zijn oude club

HASSELT - Tegen VIOS begon Swift'64-speler Kevin Veger vorige week nog op de bank. Zaterdag vierde hij z’n 24ste verjaardag en stond hij tegen zijn oude ploeg Olympia’28 in de basis. Het werd een aangename middag voor de spits, want halverwege de tweede helft scoorde hij de enige goal van de middag: 0-1.

Het is voor veel ploegen wennen aan de nieuwe spelregel, waarbij doeltrappen kort mogen worden gespeeld. Olympia’28 deed dat consequent. Trainer Arjan ten Hove zag daarin al snel mogelijkheden en gaf zijn spelers het advies om meteen druk te zetten.

In de 66ste minuut leidde dat tot de enige goal van de wedstrijd. Aanvoerder Robbin Posthuma onderschepte de bal en stelde Kevin Veger in de gelegenheid om de 0-1 te scoren. Een mooie opsteker voor de aanvaller, die één seizoen bij Olympia’28 speelde en daar slechts vier keer scoorde.

Lastig door de regen

Na de valse start van vorige week was Ten Hove heel tevreden over de inzet van zijn ploeg: „Maar het was wel lastig voetballen door de vele regen. We hadden moeite met combineren, waren vaak onzorgvuldig.” Daardoor werd het een wedstrijd die zich vooral tussen de beide strafschopgebieden afspeelde, met weinig kansen aan weerszijden.