Jelle van Dijk geniet na op het Meerpaalplein.
Jelle van Dijk geniet na op het Meerpaalplein. ©maartenheijenk.nl

Wielrenner Jelle van Dijk geniet van thuiswedstrijd, vooral vanwege de wind

Sport

DRONTEN - Jelle van Dijk is 14 jaar en deed vandaag met de Kamper Wieler Club (KWC) mee aan de Nederlandse clubkampioenschappen tijdrijden in zijn woonplaats Dronten. Met aan zijn zijde onder andere dorpsgenoot Jonas van Gelder behaalde hij de zestiende plek in de jeugdcategorie.

Wat vind je van deze wedstrijd?
Jelle van Dijk: „Het was voor mij de tweede keer dat ik meedeed in Dronten. Het is echt een héle mooie wedstrijd. Vooral natuurlijk omdat het een thuisparcours is, met veel wind. Dat heb je niet vaak bij wedstrijden.”

Vind je dat lekker, fietsen in de wind?
„Ach, ik ben eraan gewend en daardoor ben ik er goed in geworden. En als je ergens goed in bent, wordt het automatisch leuk.”

Hoe bijzonder is zo’n ploegentijdrit?
„Eigenlijk is sprinten mijn specialiteit, maar ik vind dit ook heel bijzonder. Je rijdt met allemaal verschillende mensen van je club. Dat doe je normaal niet en dat maakt het anders dan anders, ook al doordat je toch een band hebt met je clubgenoten.”

Hoe waren vandaag de omstandigheden?
„We begonnen droog. Halverwege begon het te regenen, waardoor je een beetje moest inhouden in de bochten. Ik denk dat het onze tijd behoorlijk heeft beïnvloed. Maar ja… aan regen verander je niet veel.”

Hoe lang wielren je al?
„Zes jaar. Ik vind het leuk om buiten te zijn, lekker vrij te zijn. En het gaat goed. Ik heb dit seizoen bijvoorbeeld een overwinning behaald in Deventer.”

Wat wil je bereiken in het wielrennen?
„Mijn droom is natuurlijk om prof te worden.”

NCK in Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden