Een bungalow van EuroParcs
Een bungalow van EuroParcs De Projectgroep

B en W willen permanente bewoners van vakantieparken heus niet stigmatiseren

Gemeente

DRONTEN - B en W zijn zich er terdege van bewust dat niet àlle permanente bewoners van vakantieparken onheuse bedoelingen hebben. Dat het toch op die manier in de begroting voor 2020 is omschreven, is een foutje. „In de gedrukte versie kunnen we het niet meer veranderen, in de digitale versie wordt de tekst aangepast”, meldt een woordvoerder van het college.

In juni had het college in de zogenaamde ‘kadernota’ gesteld dat permanente bewoning van recreatiewoningen en criminaliteit onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Letterijk: „Permanente bewoning leidt tot slechte leefomstandigheden, verstoring van natuur, criminaliteit, overlast en onveiligheid en is een voedingsbodem voor ondermijnende activiteiten.”

Gaat véél te ver

Die bewering ging het CDA toen véél te ver. Op aandringen van de christen-democraten erkenden B en W deze zomer dat er niet moest staan ‘leidt tot’, maar ‘kàn leiden tot’.

In de begroting voor 2020 heeft het college toch de oorspronkelijke zin weer opgenomen. Burgemeester Jean Paul Gebben vertelde in een toelichting waarom hij de controle op permanente bewoning belangrijk acht. Het is echter geenszins de bedoeling van het college geweest om àlle permanente bewoners te stigmatiseren.

Ofwel: foutje bedankt.