Zwembad De Abelen in Swifterbant.
Zwembad De Abelen in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Swifterbant wil zwembad behouden: „Méér nodig dan vrijwilligers en voldoende bezoekers”

Algemeen

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant heeft een werkgroep in het leven geroepen, die zich bezighoudt met de toekomst van openluchtzwembad De Abelen. Deze werkgroep bestaat uit drie leden. Zij zijn benieuwd naar adviezen en suggesties van inwoners uit het dorp.

De gemeente Dronten heeft in de begroting voor 2020 ruim een half miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van De Alk in Biddinghuizen. Gevraagd naar de situatie rond het vergelijkbare zwembad in Swifterbant kunnen B en W nog geen antwoord geven.

Dorpsbelangen Swifterbant wil in ieder geval het zwembad behouden voor het dorp. „Maar daarvoor is méér nodig dan alleen vrijwilligers en voldoende bezoekers”, schrijft de vereniging, „Het bad heeft een kwaliteitsimpuls nodig.”

Renovatie

De werkgroep heeft als opdracht gekregen om samen met de gemeente en in overleg met exploitant Optisport een plan van aanpak te schrijven. Daarbij gaat het om renovatie van baden, gebouwen en groenvoorzieningen. Ook participatie en duurzaamheid moeten erin worden opgenomen.

Uitgangspunt van Dorpsbelangen is dat het zwembad eigendom blijft van de gemeente. Ook wil het dorp het beheer en de exploitatie niet overnemen. Dit moet in de ogen van Dorpsbelangen blijven liggen bij een professionele partij als Optisport.

Abonneer gratis

op de digitale krant