Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Memorial Saskia 7 Run over 7 kilometer: „Mooie voorbereiding op de Kerstloop”

Sport

DRONTEN - Op de atletiekbaan van Flevo Delta wordt zondag 6 oktober de achtste editie van de Memorial Saskia 7 gehouden. Onderdeel van de atletiekdag is een recreatieve loop over zeven kilometer. De start van deze run is om elf uur.

Het is de tweede keer dat de loop op het programma staat. „De Memorial Saskia 7 Run over een parcours van zeven kilometer is ideaal voor wie de vijf kilometer net te weinig uitdaging biedt, maar de tien kilometer (nog) iets te lang is”, aldus organisator Hans Gootjes, „Bovendien is het een mooie voorbereiding in aanloop naar de Kerstloop in Dronten.” De route loopt zondag voor een groot deel langs de Lage Vaart.

Saskia Gootjes

Memorial Saskia’s 7 wordt jaarlijks gehouden ter nagedachtenis aan de in 2011 overleden talentvolle junioratlete Saskia Gootjes. Hans, de vader van Saskia, meldt dat zich met name de laatste dagen veel atleten hebben aangemeld.

De teller stond gisteren op 92: „Een mooi aantal in de wetenschap dat de laatste dagen vóór het evenement èn op de dag zelf nog diverse deelnemers zich aanmelden. De deelnemers zijn afkomstig van 24 verenigingen uit verschillende delen van het land.”

Baanwedstrijden

Het baanprogramma bestaat uit acht onderdelen. Het wordt om 15:35 uur afgesloten met een 200 meter voor alle categorieën: van junioren D tot en met senioren.

Naast de acht baanwedstrijden zijn er drie clinics die verzorgd worden door atleten uit de nationale onder 23-selectie: Rody de Wolff (verspringen), Rik Taam (hoogspringen) en Benthe König (kogelstoten): „Rody en Rik zijn allebei meerkampatleten; een extra dimensie gezien Saskia’s passie voor de meerkamp.”