VIDEO | Swift’64 mag de bal, BAS Voetbal leunt achterover en slaat drie keer toe: 3-0

BIDDINGHUIZEN - De streekderby tussen BAS Voetbal en Swift’64 is vanavond in een eclatante en verdiende 3-0 overwinning voor de thuisploeg geëindigd. Patrick Woud maakte in de eerste helft een frommelgoal en Walid el Achak was na rust het goudhaantje met twee doelpunten.

Swift’64 had in de derby het meeste balbezit, maar liep na elf minuten tegen een ongelukkige tegengoal aan. Uit een heuse scrimmage was Patrick Woud tot zijn eigen verwondering trefzeker. De gasten uit Swifterbant hadden in het verdere verloop van de eerste helft het meeste balbezit en ook enkele kansen, maar het bleef 1-0.

Na rust was Swift meteen weer gevaarlijk met een schot van Thim Verhoeven. Achteraf was dat eigenlijk zo’n beetje het laatste wapenfeit.

BAS werd allengs sterker en Walid el Achak scoorde in de 56ste minuut de 2-0. Vanaf dat moment gaf Swift zich zo’n beetje gewonnen en mocht dezelfde El Achak nogmaals scoren. Beide doelpuntenmakers kregen een applauswissel en de wedstrijd eindigde in 3-0; de eerste zege van BAS dit seizoen.

BAS Voetbal - Swift'64 3-0