Het OFW-kantoor in 1974.
Het OFW-kantoor in 1974. eigen foto

OFW viert 50-jarig bestaan met symposium, foto-expositie en jubileumboek

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten viert op vrijdag 1 november het 50-jarig bestaan. Dat gebeurt met onder andere een foto-expositie in De Meerpaal en een jubileumboek.

Op 1 november 1969 werd Woningbouwvereniging Oost-Flevoland door de vakbonden NVV, NKV en CNV opgericht. In het jubileumboek staan tal van interviews over de geschiedenis van OFW. Dit boek wordt op vrijdag 1 november gepresenteerd.

Mooie herinneringen

In de Meerpaal wordt die dag stilgestaan bij het jubileum. „We willen met onze gasten mooie herinneringen ophalen en elkaar inspireren voor de toekomst”, aldus directeur Truus Sweringa.

Professor Jan Rotmans spreekt over de betekenis van de transitie naar een duurzame samenleving. Met diverse gasten gaat OFW tijdens een symposium in gesprek over duurzaamheid en de inclusieve samenleving.

Expositie

Op het plein van De Meerpaal is op de jubileumdag een expositie met historische foto’s. In de ochtend van 1 november bouwen leerlingen uit groep 8 van basisscholen uit de gemeente Dronten hun ‘woondromen van karton en ander restmateriaal. De resultaten zijn later die dag te bewonderen in De Meerpaal.