Alle winnaars van Onze Dorpskwis 2019
Alle winnaars van Onze Dorpskwis 2019 eigen foto

De Betweters winnen quiz: „Onze Dorpskwis brengt mensen met elkaar in contact”

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft vrijdagavond de eerste prijs van Onze Dorpskwis overhandigd aan De Betweters uit Biddinghuizen. „Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement”, meldt de organiserende stichting, „De enthousiaste reacties van deelnemers bevestigen dat Onze Dorpskwis de drie dorpen verbindt en mensen met elkaar in contact brengt.”

Onze Dorpskwis kende volgens de organisatoren een enthousiaste start met de instructiemiddag, waar de teams zich direct gingen storten op de eerste opdrachten en vragen: „Het verzamelen van kwartetten was een schot in de roos." De kwisavond op 21 september bood creatieve en uitdagende vragen en opdrachten.

De prijsuitreiking van vrijdag wordt ‘de kers op de taart’ genoemd: „Met de fantastische medewerking van De Meerpaal, de Drontense Jazz- en Funkband, alles enthousiast aan elkaar gepraat door presentator Chantal Kleijheeg.”

Editie 2020

Burgemeester Gebben kondigde aan dat hij volgend jaar gaat meedoen. Die volgende editie wordt in het voorjaar gehouden: „Om aan de wensen van deelnemende teams tegemoet te komen."

Voorwaarde voor de organisatie is echter wel, dat het team versterkt moet worden. De stichting is met name op zoek naar medewerkers voor de PR en de sponsoring: „En uiteraard is daarnaast iedereen welkom die wil bijdragen aan de denktank of aan de verdere voorbereiding.”

Winnaars Onze Dorpskwis 2019

  1. De Betweters (wisseltrofee en € 300 voor MFG2 Biddinghuizen)
  2. De Spelbrekers (€ 200 voor Het Pluspunt Swifterbant)
  3. Weet ik veel? (€ 100 voor Hospice Dronten)