VIDEO | Odd Fellows willen de wereld een beetje mooier maken: „Maar begin bij jezelf”

Algemeen

DRONTEN - De Odd Fellows in Dronten vierden zaterdag hun veertig-jarig bestaan. Dat gebeurde met een open huis en een feestje in het eigen Odd Fellowhuis aan De Ketting. Bovendien werd er in winkelcentrum Suydersee een bankje onthuld, dat door de Odd Fellows werd geschonken aan de gemeente Dronten.

De Odd Fellows zijn in Dronten vooral bekend vanwege hun boekenzaak in winkelcentrum Suydersee. Voorzitter Jaap Smits vertelt dat het een ‘vereniging van gelijkgestemden’ is met twee pijlers: „De eerste os: ontwikkeling van jezelf. En de tweede: verbeter de wereld, maar begin bij jezelf.”

Bijeenkomsten

De mannen hebben wekelijks een bijeenkomst, de vrouwen eens in de twee weken. Eén van de leden houdt dan een inleiding, daarover wordt gediscussieerd en aansluitend wordt er nagepraat. De voorzitter benadrukt dat de vereniging niet is gebonden aan een religie of politieke stroming.

Bankje

De schenking van het bankje diende volgens Smits meerdere doelen. Allereerst wilden de Odd Fellows ‘iets geven aan de gemeenschap van Dronten’. Daarnaast hadden ze de afgelopen zomer vanuit hun boekwinkel gezien dat kinderen vaak aan het spelen waren in en om de fontein, terwijl de ouders er maar een beetje bij stonden.

Tenslotte hopen ze dat het bankje een ontmoetingsplaats wordt. Daarmee hopen de Odd Fellows een kleine bijdrage te leveren aan de bestrijding van de eenzaamheid.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden