Jan Westmaas
Jan Westmaas

Voormalig eigenaar van kantoorpand De Morinel wordt burgemeester in Noordoostpolder

Algemeen

DRONTEN - Jan Westmaas is benoemd tot tijdelijke burgemeester van de gemeente Noordoostpolder, meldt de provincie Flevoland. De oud-wethouder van de gemeente Dronten deed enkele jaren geleden van zich spreken toen hij zijn voormalige kantoorgebouw aan De Morinel verkocht als ā€˜Polenhotelā€™.

Westmaas was voorheen advocaat, werd daarna namens het CDA wethouder in Dronten en burgemeester in Meppel. Nadien pakte hij zijn oude vak weer op bij advocatenkantoor Helmantel & BĆ¼gel in Dronten. Ook werd hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Regionale Omroep Flevoland.

In de Noordoostpolder volgt hij de vorige week geheimzinnig opgestapte burgemeester Harald Bouman op. Als waarnemend burgemeester moet Westmaas ā€˜bijdragen aan het normaliseren van de verhoudingenā€™ in die gemeente.

De Morinel

In Dronten verkocht hij enkele jaren geleden zijn kantoorpand aan De Morinel 31/33 onder het voorbehoud dat er een ā€˜Polenhotelā€™ in gehuisvest mocht worden. Dit was volgens het bestemmingsplan niet toegestaan.

Veel omwonenden waren daar niet blij mee, maar onder toenmalige CDA-wethouder Nico Verlaan werd de bestemming van het pand toch gewijzigd. Jan Westmaas wenste toentertijd niet te reageren op de kritiek aan zijn adres.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden