VIDEO | Koningsdag bij Reaal Dronten: King Acassi maakt diep in blessuretijd de 2-2

DRONTEN - Op het moment dat niemand nog rekening hield met een puntje, stond King Acassi vanmiddag op bij Reaal Dronten. Diep in blessuretijd lobde hij de bal fraai over de keeper van VEVO: 2-2.

Het gelijkspel betekende dat Reaal het puntentotaal verdubbelde. Voetballend deden de Drontenaren niets onder voor het nog puntloze VEVO. Het waren echter de gasten uit Veessen die brutaalweg een 0-2 voorsprong namen. Jeroen Bronsink scoorde in de 35ste minuut en Dewi van Velsen benutte tien minuten na rust een penalty.

Slotakkoord

Het slotakkoord was echter voor Reaal. Na een handsbal scoorde Nordin Hettinga tien minuten voor tijd vanaf elf meter de aansluitingstreffer. En diep in blessuretijd zag King Acassi VEVO-keeper Yoeri Liefers iets te ver voor zijn heiligdom staan. Koelbloedig lepelde hij de bal in het doel: 2-2.

DeDrontenaar.nl sprak na afloop met aanvoerder Mark de Ridder.

Reaal Dronten - VEVO 2-2

Verslag geschreven door Reaal Dronten

(letterlijk overgenomen)
In een boeiend voetbalspektakel toont Reaal Dronten karakter en veerkracht in de Reaal Arena door op de valreep een 0-2 achterstand om te buigen in een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel.De 2-2 gelijkmaker van King Accasi viel letterlijk ver in blessuretijd en werd uitbundig gevierd in het rood zwarte bastion.

Na een sterk en oppermachtig eerste half uur zakten de Reaalisten ver weg en moest men het initiatief aan het fysiek sterke VEVO overlaten.

Eerder deze week overleed volslagen onverwachts op 59 jarige leeftijd VEVO clubman Wim van Werven. Zijn plotselinge overlijden heeft diepe sporen achtergelaten en dit was tijdens de indrukwekkende minuut stilte goed te merken. Langs deze weg willen wij van Reaal Dronten iedereen bij VEVO Veessen condoleren met dit vreselijke verlies.

In de basis bij VEVO stond de 41 jarige veteraan Gerben van der Scheer die deze week weer van stal was gehaald. Het blauwe boegbeeld Gerben van der Scheer speelde ruim 15 seizoenen in het eerste van VEVO en maakte deze wedstrijd weer zijn comeback.

Onze gasten van de Veessen Vorchten Marle Combinatie trokken fel van leer en hanteerden meteen de diepe bal richting de frontlinie.

Bij Reaal Dronten stond jeugdkeeper Patrick van de Waterlaat tussen de palen en bestond de verdediging uit Mark de Ridder, Remco Drenth en de beide backs Jay Vahl en Giovanni Wegman.

Op het middenveld moesten Jeffrey van den Brakel, Branko Huiberts en Adil Elmorabit voor de juiste balans zorgen.

In de voorhoede kregen King Accasi, spits Nordin Hettinga en Jasper Vogelzang de opdracht mee om een snelle voorsprong te forceren.

De wissels waren doelman Martin Hoogendoorn, Luc de Ridder, Stefan Wermers en Daan Boutkan.

Onze aanvaller Danny Mol is nog niet van de partij en alle overige spelers deden met het tweede team mee.

In een gelijkopgaande eerste helft was Reaal Dronten technisch de betere ploeg en loerde het fysiek sterke VEVO op de snelle counter.

Met name in het eerste half uur kreeg Reaal Dronten vier opgelegde kansen en vergaten de rood zwarte duivels op voorsprong te komen.

Tot de 30e minuut hadden de Reaalisten een veldoverwicht en het meeste balbezit, maar liet ook VEVO zich twee keer gevaarlijk voorin zien.

De eerste kansjes waren voor Reaal Dronten maar pogingen van Adil Elmorabit en Nordin Hettinga zeilden naast het doel.

Een kopbal van Nordin Hettinga ging rakelings naast het doel en een inzet van Jeffrey van den Brakel werd ternauwernood door de doelman van VEVO onschadelijk gemaakt.

De Blauwe Leeuwen uit Veessen waren scherp, fanatiek en fel aan deze wedstrijd begonnen en probeerden met lange diepe ballen hun spitsen te bereiken.

Bij deze plaagstootjes verschenen Jeroen Bronsink, Dani Draaijer en Roald van Bessen dreigend voor het Reaal doel, maar deze pogingen werden geblokt of gingen naast.

Halverwege de eerste helft nam Reaal Dronten het heft weer over en moesten de Blauwe Leeuwen terug in de verdedigende stellingen.

Met vlotte combinaties en aanvalsgolven probeerde Reaal nu een voorsprong te forceren.

Bij VEVO Veessen moesten de verdedigers Dewi van Velsen, veteraan Gerben van der Scheer, Jordy van Schoonhoven en William Riphagen alle zeilen bijzetten.

Over de flanken zorgden de Reealisten Jasper Vogelzang en King Accasi voor een constante dreiging waar in de frontlinie Nordin Hettinga en Jeffrey van den Brakel werden gezocht.

Een venijnig snoeihard schot van Remco Drenth werd ternauwernood door VEVO doelman Youri Liefers tot corner verwerkt.

De Reaalisten kregen een aantal corners te nemen waaruit een kopbal van Remco Drenth rakelings naast ging.

Op de rechtsback bij Reaal Dronten speelde Jay Vahl een puike partij.

In de 25e minuut zorgde Jay Vahl met een opkomende actie voor een scherpe voorzet richting Remco Drenth die ternauwernood werd gemist.

Onder aanvoering van Mark de Ridder, Jay Vahl, Giovanni Wegman en Jeffrey van den Brakel trokken de duivels ten strijde, maar het zat gewoonweg niet mee.

De rood zwarte duivels hadden het vizier niet op scherp staan en kwamen in de 36e minuut volslagen onverwachts op een 0-1 achterstand.

In de 36e minuut ging de Reaal verdediging in de fout en kon VEVO aanvaller Pascal Colijn de bal bij topscorer en goaltjesgetter Jeroen Bronsink in de voeten aanspelen.

Onze jeugdkeeper keepte tot dusver een puike partij, maar aarzelde nu een fractie van een seconde waardoor Jeroen Bronsink hem kon omspelen en vervolgens deze bal in het lege doel wist te schuiven voor de verrassende 0-1 voorsprong voor VEVO.

Na deze 0-1 probeerde Reaal nog even aan te zetten en kreeg het via de ijverige Remco Drenth en Jeffrey van den Brakel nog twee mogelijkheden die door de verdediging van VEVO werden gestuit.

Met een 0-1 achterstand gingen we rusten.

In een rommelige tweede helft liepen de rood zwarten lange tijd achter de feiten aan en kon VEVO de voorsprong verdubbelen.

Bij slordig balverlies op het middenveld kwamen de Blauwe Leeuwen er via Rien de Vries razendsnel uit en moest Reaal verdediger Mark de Ridder alles uit de kast halen om met een perfecte sliding deze aanval te verijdelen.

De verdedigers Mark de Ridder, Jay Vahl en Giovanni Wegman wisten vakkundig de hoge diepe ballen van VEVO te onderscheppen.

Namens Reaal Dronten probeerde Jeffrey van den Brakel met een venijnig schot de doelman van VEVO te verrassen maar die bracht fraai redding waarna het aan de andere kant helemaal fout ging.

In de 52e minuut ging de bal op de stip en kreeg VEVO een strafschop te nemen nadat Giovanni Wegman een overtreding op een VEVO aanvaller had begaan.

Deze strafschop werd door specialist Dewi van Velsen genomen die de doelman van Reaal de verkeerde hoek instuurde voor de 0-2 voorsprong voor VEVO Veessen.

Kort hierop kreeg VEVO een enorme kans om deze wedstrijd op slot te gooien, maar het schot van Jeroen Bronsink werd te wild en roekeloos overgeschoten.

Halverwege de tweede helft herpakte Reaal Dronten zich weer en kwamen er weer kansjes voor de rood zwarten.

In de 62e minuut lanceerde Giovanni Wegman met een puike voorzet King Accasi die in kansrijke positie rakelings naast kopte.

Een steekbal van Remco Drenth op King Accasi werd tijdig onderschept omdat King plotseling uitgleed.

Een hard schot van Branko Huiberts werd met moeite door VEVO doelman Youri Liefers gekeerd.

Die oude 41 jarige veteraan Gerben van der Scheer liet zich nu regelmatig horen en nam het VEVO team op sleeptouw.

Aan de andere kant waren er bij diepe ballen nog twee mogelijkheden voor VEVO te zien waarbij Reaal doelman Patrick van de Waterlaat met twee fraaie reddingen zijn team overeind hield.

Trainer Burak Yargan bracht ondertussen Luc de Ridder en Daan Boutkan voor de moegestreden Jay Vahl en leeggespeelde Branko Huiberts binnen de lijnen.

Deze beide gewisselde spelers verdienen een groot compliment voor hun strijd en inzet.

Tot de 80e minuut leek er geen doorkomen aan voor Reaal Dronten omdat de spijkerharde gedreven VEVO verdedigers Dewi van Velsen, Jordy van Schoonhoven en vooral veteraan Gerben van der Scheer alles in de strijd gooiden.

In de 80e minuut viel alsnog de 1-2 aansluitingstreffer toen Reaal een strafschop kreeg te nemen.

Hier ging een vrije trap van invaller Luc de Ridder aan vooraf die de doelman van VEVO niet controle kreeg.

De rebound veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het VEVO doel waarbij er hands gemaakt zou zijn.

Onze rood zwarte diamant Nordin Hettinga schoot deze strafschop hard en onberispelijk tegen de touwen voor de 1-2 aansluitingstreffer.

Bij Reaal kwam nog even het boegbeeld Stefan Wermers voor Remco Drenth binnen de lijnen.

Nu was het hek van de dam en kreeg het publiek een superspannende, hartstochtelijke bloedstollende slotfase voorgeschoteld.

Doordat Reaal Dronten de tempo ging opvoeren moest het risico nemen waardoor ook VEVOnog een goede kans kreeg.

Dankzij doelman Patrick van de Waterlaat mochten we blijven hopen en trokken de duivels nog eens ten strijde.

In de 88e minuut dook King Accasi gevaarlijk op maar kon VEVO doelman Youri Liefers ingrijpen.

Het spel werd aan beide kanten grimmig waarbij de gemoederen soms verhit raakten.

Bij een opstootje voor de Reaal dugout moest scheidsrechter Alex Kraaijenhof in actie moest om alles te sussen wat hij uitstekend deed.

De klok stond al een tijdje op 90 minuten en niemand hield nog rekening met een gelijkmaker of het was onze lichtflits mister Flashlight King Accasi die met een fraaie boogbal de weifelende VEVO doelman alsnog wist te verschalken voor de onverwachtse 2-2 gelijkmaker.

Niemand begreep na afloop hoe King Accasi deze bal kreeg en plotseling daar opdook om iedereen te verrassen, maar dit doelpunt werd bevrijdend en uitbundig gevierd in het rood zwarte kamp.

Het gehele Reaal team verdient een compliment voor de veerkracht.

Voor VEVO waren de druiven zuur en was iedereen zeer begrijpelijk teleurgesteld.

Ik heb met bewondering naar die 41 jarige oude veteraan Gerben van de Scheer gekeken die het team op sleeptouw nam.

Man van de wedstrijd bij Reaal Dronten is onze talentvolle jeugdkeeper Patrick van de Waterlaat die zijn foutje bij het eerste doelpunt meer dan goedmaakte.

Met vier fraaie reddingen hield Patrick van de Waterlaat zijn team in een cruciale fase overeind.

Man van de wedstrijd bij VEVO is die oude veteraan Gerben van der Scheer, maar ik wil ook nog even een tweede speler noemen die ik al wat langer ken.

Deze verslaggever was verbaast toen oud VV Heerde speler Dewi van Velsen besloot om vanaf de tweede klasse de overstap naar de Blauwe Leeuwen in de vierde klasse te maken.

We hadden helaas geen tijd om elkaar te spreken en na afloop was het allemaal nog te hectisch, maar vooraf was er een hartelijke begroeting.

Na afloop zei ook de staf van VEVO dat Dewi van Velsen een welkome versterking voor hun is.

Deze wedstrijd was linksback Dewi van Velsen de grote aanjager bij VEVO!

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij het lastige spijkerharde cowboyteam van VV s-Heerenbroek.

De groene cowboys wonnen vandaag verrassend met 2-3 bij SV Zalk.

Deze wedstrijd VV s-Heerenbroek - Reaal Dronten begint volgende week zaterdag om 14:30 uur op het Broekerland.

De voorbeschouwing volgt later komende week.

• Jasper Vogelzang
  • Wissels: doelman Martin Hoogendoorn, Luc de Ridder, Daan Boutkan, Stefan Wermers.
  • Afwezig: Danny Mol en Nick Halfwerk
  • Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
  • Keeperstrainer: Edwin Boelens
  • Teammanagers: Stefan Halfwerk en Wilma Snider
  • Medische staf: Lotte Bais en Wenke Stedehouder
  • Assistent scheidsrechter: Mohamed El Fazazi