Zwarte Piet in Swifterbant
Zwarte Piet in Swifterbant ©maartenheijenk.nl

Glutenvrije Piet dit jaar ook bij Sinterklaasintocht in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Aan de intocht van Sinterklaas in Swifterbant op zaterdag 16 november doet dit jaar, na het landelijke succes van de afgelopen jaren, een Glutenvrije Piet mee. Het is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging: ,,Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije Consenza kruidnoten.”

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet vanwege de kruimels op de handschoen.

Groen logo

In Swifterbant loopt dankzij de NCV een Glutenvrije Piet mee. Hij is te herkennen aan een schort met het logo en een groen ‘I love glutenfree’ tasje.

Kinderen met een glutenintolerantie kunnen een tekening downloaden om een vlag te maken. Met die vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen ‘kruisbesmetting' met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden