Afbeelding
Tom Winkler

Gerard Termeulen kampioen van Biljart Centrum Dronten 2019

Sport

20 leden van de biljartvereniging BCD in Dronten zijn met elkaar de strijd aangegaan voor het clubkampioenschap van BCD.

Op zaterdag 5 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke speler moest 2 wedstrijden spelen om zich bij de beste 16 spelers te plaatsen. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur. Tussendoor was er ook voor de inwendige mens gezorgd. De barcommissie had met broodjes en soep ervoor gezorgd dat men gedurende de dag lekker kon eten. Omstreeks 16:30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en waren de 16 spelers bekend bij de wedstrijdleiding.

Op 12 oktober was het de finaledag. Ook nu werd er weer geloot en kwamen er zeer interessante wedstrijden uit de bus. Nico de Vries een van de hoogste spelers met 100 caramboles moest de strijd aanbinden tegen Ton de Vos die 110 caramboles bij elkaar moest spelen. Kortom zeer spannende wedstrijden. Natuurlijk was de soep en de broodjes wederom heerlijk. In een zeer gezellige sfeer kwam het toernooi tot de laatste 4 spelers. Simon Olie, Theo van Groezen, Gerard Termeulen en Ronald Mangal hadden zich op indrukwekkende wijze bij de laatste 4 gespeeld. De loting gaf aan dat Simon tegen Gerard moest spelen en Theo tegen Ronald.

In 2 zinderende partijen werden Gerard en Ronald de winnaars en moesten Theo en Simon helaas voor hun om de 3eplaats spelen.

De 3e plaats werd door Theo behaald. Simon kon geen tegenstand meer bieden tegen het degelijke spel van Theo. Een verdiende 3e plaats voor Theo.

Toen de finale. Gerard tegen Ronald. Gerard speelt het biljartspel iets harder dan Ronald. En daar had Ronald toch meer moeite mee. Met heel degelijk spel pakte Gerard de eindzege. Het eerste kampioenstoernooi heeft een winnaar en dat is Gerard Termeulen.

Wij feliciteren Gerard met z’n 1e prijs. Het bestuur hoopt volgend jaar op nog meer leden die mee strijden voor het kampioenschap van 2020.

Op de foto ziet u de kampioen Gerard in het midden. Links van hem staat Theo en rechts Ronald.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 1 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden