Bijeenkomst over Windplan Groen in Biddinghuizen.
Bijeenkomst over Windplan Groen in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

700 Bezwaarschriften tegen Windplan Groen leiden tot nul aanpassingen voor de dorpen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Er zijn circa zevenhonderd zienswijzen ingediend tegen de plannen van Windplan Groen. De bezwaarschriften uit de dorpen, met name Biddinghuizen en Ketelhaven, hebben tot nul aanpassingen geleid. Op basis van de overige zienswijzen zijn de plannen hier en daar een heel klein beetje aangepast. Dit schrijft de windkoepel in haar nieuwsbrief.

De plannen voor Windplan Groen hebben deze zomer ter inzage gelegen. De 700 bezwaarschriften zijn voorzien van een zogenaamde ‘Nota van Antwoord’. Dit rapport wordt binnenkort gepubliceerd. Vooruitlopend daarop schrijft Windplan Groen nu al dat de bezwaren nauwelijks invloed hebben gehad op het plan.

Defintief vastgelegd

Het Rijk heeft inmiddels het zogenaamde ‘rijksinpassingsplan’ definitief vastgelegd en de gemeente Dronten heeft de omgevingsvergunning definitief verleend. Mochten de bezwaarmakers niet tevreden zijn, dan rest hen de stap naar de Raad van State.

„We kunnen ons indenken dat dit vragen oproept”, schrijft Windplan Groen over het afwijzen van alle bezwaarschriften. De windkoepel zet daarom in haar nieuwsbrief nog eens op een rijtje welke maatregelen er zijn genomen om overlast te beperken. Ook wijzen de ‘windboeren’ op de excursies naar Windpark Noordoostpolder op 1 en 2 november.

Windplangroen