VIDEO | Wereldkampioen maakt in Dronten zelfs met een potlood de ene na de andere cambole

Sport

DRONTEN - De leden van Biljart Centrum Dronten en biljartvereniging De Regenboog kijken hun ogen uit als Jean Paul de Bruijn zijn potlood pakt. De drie ballen liggen vlakbij elkaar in de biljartzaal aan de Jupiterweg. Zelfs met de achterkant van zijn potlood maakt de voormalige wereldkampioen de ene na de andere carambole.

De Bruijn leert de biljarters uit Dronten de fijne kneepjes van het vak. Met veel humor worden de amateurbiljarters erop gewezen dat ze nog veel moeten leren. Zelf beheerst de gastspreker de sport tot in de finesses, zo wordt keer op keer duidelijk. En ach… voor een ingewikkelde carambole met de achterkant van zijn keu draait-ie z’n hand ook niet om.

De Regenboog

Het initiatief om de bandstotenspecialist uit te nodigen voor een clinic kwam van Hans van Zijp, bestuurslid van biljartvereniging De Regenboog. De collega’s van Biljart Centrum Dronten werden benaderd of ze mee wilden doen en zo ontstond er voor ’t eerst een gezamenlijke activiteit.

Beide verenigingen hopen dat de middag bijdraagt aan de populariteit van hun sport in Dronten. De clubs kunnen allebei nieuwe leden gebruiken, waarbij ze vooral wijzen op het feit dat jongeren en vrouwen ondervertegenwoordigd zijn.

DeDrontenaar.nl nam een kijkje bij de clinic van Jean Paul de Bruin en sprak met Hans van Zijp en voorzitter Ton Dillerop van De Regenboog.