Het gebied voor de nieuwe natuur.
Het gebied voor de nieuwe natuur. Provincie Flevoland

Agrariërs blijven boos over project Nieuwe Natuur, maar willen alleen anoniem reageren

Algemeen

DRONTEN - Negen agrariërs uit het oostelijke deel van de gemeente Dronten voelden zich vorig jaar gepasseerd bij het project Nieuwe Natuur bij de Stobbenweg en de Spijkweg. Hun boosheid is het afgelopen jaar allerminst verdwenen. Een inhoudelijke reactie op de huidige stand van zaken willen ze echter alleen geven als dat anoniem kan.

De groep agrariërs vindt dat het gemeentebestuur hen gepasseerd heeft bij het huidige project aan de Stobbenweg en de Spijkweg. De gemeenteraad toonde vorig jaar begrip voor de groep, waarop de wethouder de toezegging deed met de bezwaarmakers in gesprek te gaan.

Die gesprekken zijn inmiddels afgerond. B en W schreven eerder deze maand aan de gemeenteraad dat het bestaande project op slot zit, maar dat de ontevreden agrariërs eventueel kunnen meedoen aan een nieuw project.

Juridische maatregelen

De agrariërs blijven het oneens met het gemeentebestuur. Nadat ze de gemeente in maart al een gang naar de rechter beloofden, kondigen ze nu opnieuw ‘juridische maatregelen’ aan. Gesprekken over een eventueel nieuw project hebben volgens hen geen zin: „Omdat er geen concreet nieuw project blijkt te zijn.”

Uit de oorspronkelijke groep van negen agrariërs zijn er inmiddels enkelen afgehaakt. De overgebleven groep wil inhoudelijk alleen reageren op de informatiebrief van B en W als de krant belooft hun namen niet (opnieuw) te publiceren. Ze wensen uitsluitend ‘jonge ondernemers’ te worden genoemd. Het waarom van die anonimiteit wordt desgevraagd niet toegelicht.

Nieuwe natuur