Sinterklaas op 16 november in Swifterbant en Biddinghuizen, een week later in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De Goedheiligman heeft zijn komst naar de gemeente Dronten weer aangekondigd. Op zaterdag 16 november is de Sinterklaasintocht eerst in Swifterbant en daarna in Biddinghuizen. Op zaterdag 23 november wordt hij op het Meerpaalplein in Dronten ontvangen door burgemeester Jean Paul Gebben.

„In wat voor avonturen komen Sinterklaas en zijn pieten nu weer terecht?”, schrijf STADronten over de intocht op het Meerpaalplein, „Hopelijk gaat dit jaar alles naar wens tijdens de voorbereidingen van de tocht uit Spanje naar Dronten.”

Na de intocht wordt er samen met de kinderen van sportstudio Shape gedanst op het Havenplein. Dat gebeurt op de muziek van Swingelélé.

Optocht

Sinterklaas wordt in Dronten in een nieuw pak gehesen. Dat pak is betaald uit de opbrengst van de jaarlijkse haringparty van de Rotary: „Maar bij een nieuw pak hoort ook een nieuwe staf. De kinderen spelen hierbij dit jaar een rol.” STADronten heeft hiervoor een knutselwedstrijd uitgeschreven en roept de kinderen alvast op om hiermee aan de slag te gaan.

Alle kinderen mogen hun staf laten zien tijdens een optocht door winkelcentrum Suydersee op zaterdag 30 november. Deze optocht begint bij het Pietenpakhuis. De mooiste staf ontvangt een prijs voor het beste ontwerp.

Sinterklaasintochten

Swifterbant, tegenover de bibliotheek: za. 16 nov., 13:45 uur
Biddinghuizen, Havenkant: za. 16 nov., 15:00 uur
Dronten, Meerpaalplein: za. 23 nov., 13:00 uur