De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. eigen foto

Biggenmarkt Aeres Hogeschool levert bijna 18.000 euro op voor ‘Zorg om Boer en Tuinder’

Algemeen

DRONTEN - De jaarlijkse ‘biggenmarkt’ van de eerstejaars studenten aan de Aeres Hogeschool Dronten heeft dit jaar 17.790 euro opgeleverd. Dat bedrag is geschonken aan vrijwilligersorganisatie Zorg om Boer en Tuinder.

Traditiegetrouw werden in september de eerstejaars studenten van de christelijke agrarische hogeschool ‘geveild’ op de biggenmarkt. De studenten voerden in ruil voor het geboden bedrag een dag lang werkzaamheden uit. De opbrengst werd aangevuld met eigen bijdragen van de studenten.

Luisterend oor

De opbrengst gaat dit jaar naar Zorg om Boer en Tuinder. Deze vrijwilligersorganisatie wil een luisterend oor bieden aan boeren en tuinders. Ondernemers die twijfelen over de richting die het bedrijf op moet, zorg hebben over de financiële situatie of met andere vragen worstelen kunnen bij Zorg om Boer en Tuinder terecht.

„Wij willen er zijn voor allerlei ondernemers, ook voor de jongere generatie”, stelt voorzitter Piet Boer, „De huidige studenten, bedrijfsopvolgers en toekomstig adviseurs gaan van start in een sector die vol in beweging is. Voor ons is het ontzettend mooi dat zij via deze introductieweek kennismaken met onze organisatie.”

„We zijn ontzettend blij met deze gift”, vervolgt de voorzitter, „Dit willen we graag gebruiken om juist met de jongere generatie meer aansluiting te krijgen.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden