Afbeelding

Sinterklaasintocht Biddinghuizen

vrijdag 1 november 2019 0:00

Persbericht stichting De IJsvogel

Heel voorzichtig wordt het weer spannend, in de winkels liggen de pepernoten al weer lang in de schappen, en ook de chocoladeletters zijn weer volop aanwezig. Een teken dat de gezelligste tijd van het jaar in aantocht is. Vanzelfsprekend ook weer in Biddinghuizen.

Zaterdag 16 november is het weer zover. Sinterklaas komt samen met zijn Pieten in Biddinghuizen aan.

Om 15.00 uur zal de Sint voet aan wal zetten. Het zou geweldig zijn wanneer alle kinderen uit Biddinghuizen en omstreken weer op de kade staan om de goedheiligman welkom te heten. Dit jaar hopen we van harte dat de kinderen zoveel mogelijk verkleed komen! Verkleed als Prinses, Piraat, Sinterklaas of Piet dat zou geweldig zijn! Dan gaan we er samen met Sinterklaas, de Pieten, Rita, de Pietenprinses en de Piraat een groot feest van maken.

Programma:

  • 15.00 uur Aankomst Sinterklaas en de Pieten aan de Kade.
  • Maris Sonores zal Sinterklaas en de Pieten verwelkomen met het spelen van sinterklaasliedjes. Nadat Sinterklaas welkom is geheten, gaan we samen met de Pietenband de route door het dorp lopen.
  • Ook dit jaar komen we langs de Tas, de Hooiberg en Garve. We hopen veel kinderen en natuurlijk ook vaders en moeders, oma’s en opa’s tijdens de route te zien.
  • Op de Havenweg, bij uitgang parkeerplaats, zal Maris Sonores ons weer verwelkomen met sinterklaasliedjes en daarna gaan we met elkaar aan de achterzijde van het Koetshuis naar binnen. De zaal gaat pas open als de optocht is gearriveerd. Reden te meer om mee te lopen en te genieten van de aandacht van alle Pieten die Sinterklaas heeft meegenomen.
  • In de sportzaal van het Koetshuis gaan we tot 17.00 uur een gezellig feest vieren. En iedereen is welkom, jong en oud.
  • Om 17.00 uur zwaaien we Sinterklaas en de Pieten uit en kan iedereen via de hoofdingang het Koetshuis verlaten.

Ben jij er ook bij?
Tot dan,

Het Sintteam van Stichting de IJsvogel