Afbeelding
Shot by Sylla

Het Wilgerijs aan de slag met nestkastjes en insectenhotels: „Natuurvriendelijke oplossing”

Algemeen

DRONTEN - Gedeputeerde Harold Hofstra bezocht vandaag basisschool Het Wilgerijs. Hij overhandigde zeventig bouwpakketten van nestkastjes en insectenhotels aan leerlingen van groep 6 en 7.

Hofstra wil vliegende insecten graag een handje helpen door hen een huis te bieden in de vorm van een insectenhotel. Daarom heeft provincie Flevoland het initiatief genomen om samen met Staatsbosbeheer scholen te bezoeken en het belang van vliegende insecten toe te lichten.

Boswachters van Staatsbosbeheer legden de kinderen in Dronten vanmorgen de problemen rondom de eikenprocessierups en het verdwijnen van insecten uit. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met het bouwen van nestkastjes en insectenhotels.

Bestrijding rups

„De nestkastjes en insectenhotels bieden een natuurvriendelijke oplossing tegen de eikenprocessierupsen en versterken de biodiversiteit”, meldt de provincie. „Aan elke eik een nestkast - dat is ons motto”, aldus Harco Bergman, boswachter bij Staatsbosbeheer over de bestrijding van de rups.

De ochtend vormde het startschot van een project, waarbij Flevolandse scholen 500 bouwpakketten van insectenhotels krijgen. Stichting Het Flevolandschap heeft zakjes bloemenzaad bijgedragen aan dit initiatief.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden