Bas van Spronsen
Bas van Spronsen © Ar Nieuwland

Laagvlieger Oene is veel gretiger dan Swift’64 en wint met 4-1: „Een kansloze wedstrijd”

OENE - Swift’64 leek na de nederlaag tegen BAS de weg omhoog ingeslagen te hebben met twee overwinningen en een gelijkspel tegen koploper Hatto Heim. Bij laagvlieger Oene werd vandaag echter opeens met 4-1 verloren. „Na die goede serie voelt dit duidelijk als een stapje terug”, treurde trainer Arjan ten Hove, „Zonde!”

Het begon allemaal goed voor Swift’64. De ploeg legde prima voetbal op de mat en Bas van Spronsen scoorde de verdiende 0-1. Toen de beweeglijke doelpuntenmaker zich kort daarna geblesseerd moest laten vervangen, werd het voetballend al wat minder.

Kansloze wedstrijd

In de 34ste minuut maakte Nick Schurink namens Oene de gelijkmaker. „En vanaf dat moment speelden we een kansloze wedstrijd”, moest Ten Hove lijdzaam toezien. Jasper Mosterd maakte nog voor rust de 2-1 en in de tweede helft scoorden Patrick Kamphuis en Mike van Zwolle. Eindstand: 4-1.

„We hebben vooral op wedstrijdmentaliteit verloren. Oene was gretiger en heeft terecht gewonnen”, analyseerde de oefenmeester, die zag dat zijn manschappen aanvallend veel te voorspelbaar waren.