Joop Weenk
Joop Weenk ©maartenheijenk.nl

Joop Weenk als voorzitter Meerpaaldagen opgevolgd door Harold van Puijenbroek

Algemeen

DRONTEN - Joop Weenk stopt morgen als voorzitter van de Meerpaaldagen. Hij wordt opgevolgd door Harold van Puijkenbroek. „Ik kan mijn tijd maar één keer besteden”, zo motiveert Weenk zijn beslissing.

Joop Weenk werd vier jaar geleden voorzitter van de stichting ProDronten als opvolger van Richard Onderberg. Hij kijkt terug op een mooie periode: „We hebben hele mooie dingen gerealiseerd met een fijne groep mensen. Ik denk dat we de afgelopen vier jaar iets hebben neergezet waar we trots op mogen zijn.”

Tevreden bezoekers

Gevraagd naar het hoogtepunt in die vier jaar zegt de scheidende voorzitter: „Ik heb niet echt een hoogtepunt. Als ik toch iets moet noemen, dan is het dat we heel veel tevreden bezoekers hebben gehad. Dáár gaat het voor mij om.”

„Aan alle goede dingen komt een eind”, stelt Joop Weenk, „Ik ben op dit moment heel druk met mijn bedrijf en ik moet gewoon prioriteiten stellen.” Het idee om het stokje over te dragen speelde al enkele maanden: „In de techniek is het heel moeilijk om aan mensen te komen en ik kan mijn tijd maar één keer besteden.”