Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Actievoerder Dronten-west herinnert aan Lidl-petitie: „Concurrentie is helemaal niet erg”

Algemeen

DRONTEN - De initiatiefnemer van de handtekeningenactie vóór de Lidl in Dronten-west van twee jaar geleden heeft een brief gestuurd aan de gemeenteraad. „De tegenstanders krijgen vaak de meeste aandacht”, schrijft hij, „Dat is niet terecht en dat willen wij, de bewoners van Dronten-west en van Swifterbant, graag benadrukken.”

De heren Boersma en Zonneschijn verzamelden twee jaar geleden 824 handtekeningen onder bewoners. De heer Boersma heeft nu een brief gestuurd, waarin hij zegt namens al deze ondertekenaars te spreken.

Concurrentie

Hij wijst op de dertien supermarkten en ondernemers die bezwaar hebben aangetekend tegen de komst van de Lidl. „De supermarkten vrezen voor concurrentie”, aldus de brief, „Maar is concurrentie erg? Volgens ons helemaal niet!” De briefschrijver voorspelt dat concurrentie leidt tot lagere prijzen, betere kwaliteit, meer keuze en innovatie.

„Wij zijn de klanten die wekelijks onze boodschappen doen en dat willen wij graag dicht bij huis in onze eigen wijk. Hierbij moet ‘vraag en aanbod’ bepalend zijn voor de markt. De vraag vanuit de bewoners is er, maar het aanbod ontbreekt en daar moet nu nodig wat aan veranderen.”

9.000 inwoners

Boersma vindt dat bij bijna 9.000 inwoners in Dronten-west een tweede supermarkt hoort. Hij brengt de petitie uit 2017 nogmaals onder de aandacht van de gemeenteraad, die zich op 14 november buigt over de Lidl: „Wij hopen op een positief besluit zodat de bouw van de Lidl in Dronten-west gauw kan beginnen.”

Dossier Lidl

DeDrontenaar.nl